Eldningsförbud i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 16.00 den 16 juni 2019. Förbudet gäller tillsvidare. Med anledning av den senaste tidens värme och torka råder hög brandrisk i skog och mark. Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s prognosunderlag därför beslutat att eldningsförbud ska… Read More Eldningsförbud i Stockholms län

Städdagstack!

Trots en ovanligt kylig majmorgon där Flisbergen kläddes i vitt samlades ett 40-tal tappra flisbergare för att samla ihop riset från stormen Alfrida längs våra allmänningar. Resultatet av arbetet blev ett stort antal rishögar. Efter slitet var det gott att komma in i ett varmt klubbhus där vi bjöds på härlig spagetti och sallad tillagad… Read More Städdagstack!

Eldningsförbud

Flisbergen är ett detaljplanerat område, så därför råder eldningsförbud enligt nedan (saxat ur information från Norrtälje kommun): 1 april – 30 september – Eldningsförbud inom detaljplanerat områdeUnder denna period är det av miljö- och hälsoskäl alltid förbjudet att elda (även i tunna) inom detaljplanerat område. Förbudet gäller även om Räddningstjänstens brandriskprognos generellt tillåter eldning.

Vägföreningens styrelse behöver rekrytera!

VVi som bor i Havsskogen, Flisbergen eller Nothamn är också medlemmar i Bysholmens vägföreningen. Föreningen har till uppgift att underhålla vissa av de vägar vi är beroende av för att ta oss till våra fritidshus.  Arbetet finansieras genom den årliga föreningsavgiften och statliga bidrag. Föreningen har en styrelse som ser till att medlemmarnas pengar används… Read More Vägföreningens styrelse behöver rekrytera!

Flisbergen på Facebook

Efter stormen Alfrida har Flisbergens Facebook-sida uppdaterats kontinuerligt med information om läget vilket har uppskattats av många. Har du missat att den finns så gå gärna in och gilla/följ så får du informationen i ditt flöde. Där kan du även själv skriva/dela saker som kan vara intressant för andra eller ställa frågor om t.ex. hantverkare… Read More Flisbergen på Facebook